Desertul cu mere caramel, crema de branza si scortisoara este un desert lejer, usor de facut, extrem de aspectuos dar si gustos. Cu acest desert ii veti surprinde cu siguranta pe cei dragi.
Merele se curata ,se taie cubulete ,asezam intr un castros cate un rand de mere,apoi zahar si scortisoara macinata,repetam pana cand terminam merele. Se lasa cca 30 minute ,pana incepe sa si lase zeama.
Intre timp pregatim,crema de branza:
Frisca se bate,pana se intareste,adaugam zaharul si crema de branza,cand este gata,se lasa la rece,pana cameralizam merele.
Merele,se pun intr un vas ,pe foc la foc mic,se adauga untul ,mestecam continuu,pana se formeaza caramelul,untul trebuie sa fie topit .
Odata legate,se ia de pe foc si se lasa la rece.
Pentru a le pune in cupe sau pahare,procedam astfel:
Punem,un rand de mere caramelizate,un rand de crema,pana finalizam,compozitiile!
Lasam la rece,aproximativ o ora dupa care se poate servi!
POFTA BUNA!
Desertul cu mere caramel, crema de branza si scortisoara se serveste rece, cu topping de caramel, dulceata sau sirop, la alegere.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii