Gelatina de zmeura

Inmuiati foile de gelatina intr-un vas in care ati pus foarte putina apa rece, cat sa le acopere doar. Fierbeti apa (100ml) cu zaharul, pana cand sir

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 foi de gelatina(20 gr)
  • 600 gr zmeura
  • 100 ml apa
  • 100 gr frisca
  • 80 gr zahar
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Inmuiati foile de gelatina intr-un vas in care ati pus foarte putina apa rece, cat sa le acopere doar. Fierbeti apa (100ml) cu zaharul, pana cand siropul format incepe sa se ingroase. Adauati in vas 500gr zmeura si amestecati bine fructele ca sa fie cuprinse de sirop. Fierbeti-le 2-3 minute, apoi luati vasul de pe foc. Puneti in vas foile de gelatina, scurse de apa si mixati compozitia pana devine omogena. Lasati-o apoi la racit. Ungeti cu unt un vas mai inalt, turnati in el un sfert din compozitia cu gelatina, dupa ce aceasta s-a racit complet. Puneti vasul la congelator pentru 15 minute, scoateti-l apoi presarati cateva fructe intregi de zmeura peste compozitie. Peste acestea turnati iar din compozitia cu gelatina. Puneti vasul la congelator pentru alte 15 minute, scoateti-l si presarati ultimele fructe de zmeura. Turnati toata compozitia peste ele, nivelati-o si puneti vasul in frigider, la racit, pentru 5-6 ore. Dupa acest timp, rasturnati gelatina pe un platou tinut la rece, ornati-o cu frunze de menta, cu fructe de zmeura si taiati-o in felii, inainte de servire.


Ornati cu frisca.

Alte retete:

Chec pufos Prajitura cu visine Lapte de pasare

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prăjitură cu brânză dulce și caise

O prăjitură super simplă, rapidă și aromată.

Prăjitură cu brânză dulce și caise
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca