Se freaca zaharul cu coaja de lamaie pana cand aceasta din urma se albeste. Se fierbe apa intr-un vas in care se pun bucatile de zahar (daca se folos
Se freaca zaharul cu coaja de lamaie pana cand aceasta din urma se albeste. Se fierbe apa intr-un vas in care se pun bucatile de zahar (daca se foloseste zahar tos, se rade coaja unei jumatati de lamaie). Dupa ce s-a dizolvat zaharul si apa clocoteste din nou, se adauga foile de gelatina, inmuiate inainte in 2 linguri de apa rece. Daca siropul este tulbure, se pune in el un albus batut, care coaguleaza impuritatile si se mai da un clocot. Se strecoara, se lasa putin sa se raceasca si se adauga zeama de la cele 4 lamai. Se toarna jeleul intr-un castron ud si se pune in frigider ca sa se inchege.
Inainte de a servi, se introduce scurt castronul in apa fierbinte si se rastoarna produsul pe o farfurie.
Alte retete de dulciuri:
Fursecuri de caise
Tiramisu
Ciocolata de casa
Pentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti