Jeleu de lamaie

Se freaca zaharul cu coaja de lamaie pana cand aceasta din urma se albeste. Se fierbe apa intr-un vas in care se pun bucatile de zahar (daca se folos

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 ml apa
  • 250 gr zahar cubic
  • 8 foi de gelatina
  • 4 lamai

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu coaja de lamaie pana cand aceasta din urma se albeste. Se fierbe apa intr-un vas in care se pun bucatile de zahar (daca se foloseste zahar tos, se rade coaja unei jumatati de lamaie). Dupa ce s-a dizolvat zaharul si apa clocoteste din nou, se adauga foile de gelatina, inmuiate inainte in 2 linguri de apa rece. Daca siropul este tulbure, se pune in el un albus batut, care coaguleaza impuritatile si se mai da un clocot. Se strecoara, se lasa putin sa se raceasca si se adauga zeama de la cele 4 lamai. Se toarna jeleul intr-un castron ud si se pune in frigider ca sa se inchege.

Inainte de a servi, se introduce scurt castronul in apa fierbinte si se rastoarna produsul pe o farfurie.

Alte retete de dulciuri:

Fursecuri de caise

Tiramisu

Ciocolata de casa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cum se fac ouale posate

Cum se fac ouale posate
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca