Jeleu de lapte

Se fierb intr-un vas laptele cu vanilia si zaharul pana se leaga siropul. Dupa ce s-a racit, se amesteca in el, putin cate putin, zeama de lamaie si g

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 350 gr zahar
  • vanilie
  • 1 lamaie
  • 8 foi de gelatina

Mod de preparare

Se fierb intr-un vas laptele cu vanilia si zaharul pana se leaga siropul. Dupa ce s-a racit, se amesteca in el, putin cate putin, zeama de lamaie si gelatina, inmuiata inainte in 2 linguri de apa rece. Se pune amestecul pe foc 10 minute. Se toarna compozitia intr-un castron umezit si se pune in frigider. Inainte de a se servi, se cufunda castronul in apa calda si se rastoarna jeleul pe un platou.
Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Tarta cu fructe

Lapte de pasare

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...