Jeleu de piersici

Se face intr-o din zahar si apa un sirop potrivit. Piersicile zdrobite se pun intr-o oala, pe foc, se amesteca bine si se dau cateva clocote pana se o

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 500 gr piersici coapte
  • 6 foi de gelatina
  • 200 gr migdale taiate fin

Mod de preparare

Se face intr-o din zahar si apa un sirop potrivit. Piersicile zdrobite se pun intr-o oala, pe foc, se amesteca bine si se dau cateva clocote pana se obtine un piure care se stoarce in tifon, pentru a obtine un pahar de suc. Se inmoaie gelatina in 2 linguri de apa rece si apoi se dizolva in siropul cald. Se amesteca siropul cu sucul de piersici si se pune intr-un castron umezit jumatate din cantitatea de jeleu. Se da la rece si cand jeleul s-a inchegat, se presara cu migdale, se toarna deasupra restul de compozitie, iar castronul se pune din nou in frigider. Inainte de a servi, se inmoaie castronul in apa calda si se rastoarna jeleul pe un platou.
Alte retete de dulciuri:

Tarte cu Prajitura olandeza cu fructe

Tort cu mere si crema de zahar

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa