Jeleu de piersici

Se face intr-o din zahar si apa un sirop potrivit. Piersicile zdrobite se pun intr-o oala, pe foc, se amesteca bine si se dau cateva clocote pana se o

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 500 gr piersici coapte
  • 6 foi de gelatina
  • 200 gr migdale taiate fin

Mod de preparare

Se face intr-o din zahar si apa un sirop potrivit. Piersicile zdrobite se pun intr-o oala, pe foc, se amesteca bine si se dau cateva clocote pana se obtine un piure care se stoarce in tifon, pentru a obtine un pahar de suc. Se inmoaie gelatina in 2 linguri de apa rece si apoi se dizolva in siropul cald. Se amesteca siropul cu sucul de piersici si se pune intr-un castron umezit jumatate din cantitatea de jeleu. Se da la rece si cand jeleul s-a inchegat, se presara cu migdale, se toarna deasupra restul de compozitie, iar castronul se pune din nou in frigider. Inainte de a servi, se inmoaie castronul in apa calda si se rastoarna jeleul pe un platou.
Alte retete de dulciuri:

Tarte cu Prajitura olandeza cu fructe

Tort cu mere si crema de zahar

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de biscotti italienesti

Intr-una din zile, navigand pe IG, mi-a aparut un filmulet cu un tanar frumusel care ne arata cum se prepara foarte simplu o...

Reteta de biscotti italienesti
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca