Se curata lamaia de coaja, apoi de pielita alba. Se taie lamaia in feliute de 2 mm. Se acopera o tava pentru cuptor cu folie de aluminiu si se reparti
Se curata lamaia de coaja, apoi de pielita alba. Se taie lamaia in feliute de 2 mm. Se acopera o tava pentru cuptor cu folie de aluminiu si se repartizeaza feliile de lamaie. Se pudreaza usor cu zahar fiecare felie si apoi se pune unt, pe fiecare, cat o aluna. Se pune tava in cuptorul cald si se lasa la copt 40 de minute. Se scoate tava din cuptor si cand feliile de lamaie s-au racorit se scot din tava si se repartizeaza in 4 cupe. Se inmoaie gelatina 5 minute in apa rece. Intr-o oala se dizolva zaharul cu un pahar de apa calda si se amesteca cu sucul lasat de feliile de lamaie in tava. Se adauga peste acest lichid vinul, coaja de lamaie si 4 linguri de zahar si se pune oala pe foc. Se adauga gelatina si se amesteca pana se topeste. Se ia jeleul de pe foc si se lasa sa se racoreasca, apoi se toarna in cupe peste feliile de lamaie si se pun cupele in frigider ca sa se prinda jeleul.
Se orneaza cu frisca si se serveste cu piscoturi.
Alte retete de dulciuri:
Tarta cu fructe
Tiramisu
Lapte de pasare
O minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti