Se ard 100 gr zahar intr-o oala, iar caramelul se stinge cu lapte. Se muta zaharul intr-un vas mai mare si se toarna peste el laptele fiert cu vanilie
Se ard 100 gr zahar intr-o oala, iar caramelul se stinge cu lapte. Se muta zaharul intr-un vas mai mare si se toarna peste el laptele fiert cu vanilie. Compozitia se lasa la fiert pana se topeste zaharul ars. Se bat galbenusurile cu 2 linguri de apa si se amesteca cu laptele in care s-a dizolvat zaharul. Totul se lasa la fiert pe foc mic batand mereu cu telul, pana se leaga putin. Compozitia calduta se amesteca cu gelatina, inmuiata in 2 linguri de apa rece si se mai dau cateva clocote pana se topeste gelatina. Totul se strecoara prin sita si se toarna intr-un castron de sticla umezit, care se pune la frigider. Inainte de a servi, se cufunda castronul in apa calda, se rastoarna jeleul si se garniseste cu frisca.
Alte retete de dulciuri:
Papanasi fierti
Dulceata de gutui
Chec pufos
Reteta aceasta de foietaj o am de peste 20 de ani, m-a cucerit de prima data cand am facut-o si o fac deseori, chiar daca...
Cremsnit cu foietaj de casaDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri