Laptele impreuna cu vanilia se pun la fiert. Se bat spuma tare 6 albusuri, se adauga 100 gr zahar si se bat in continuare pana ce spuma nu mai cade d
Laptele impreuna cu vanilia se pun la fiert. Se bat spuma tare 6 albusuri, se adauga 100 gr zahar si se bat in continuare pana ce spuma nu mai cade de pe tel. Cand laptele incepe sa fiarba se face focul mai mic si cu o lingura se iau cantitati mici din albus si li se da
forma de ou, netezindu-le cu ajutorul cutitului. Se pun apoi in lapte cate 4-5 forme si se tin cate doua minute pe fiecare parte. Se scot si se pun pe o sita sa se scurga. Separat se freaca galbenusurile cu 100 gr zahar si cu o lingura de faina. Se toarna apoi laptele in care a fiert albusul, cate putin peste galbenusuri, amestecand, pe foc mic, pana se ingroasa putin. Se ia amestecul de pe foc, se adauga o lingura cu rom si se lasa sa se raceasca.
Se toarna amestecul in cupe si se pun in fiecare cupa formele de albus.
Alte retete:
Prajitura snikers
Tiramisu
Ciocolata de casa
Incearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaBriosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoase