Se fierbe laptele si se adauga 2 pliculete zahar vanilat,se acopera si se lasa la parfumat cateva minute. Albusurile se bat spuma si cind incep sa se
Se fierbe laptele si se adauga 2 pliculete zahar vanilat,se acopera si se lasa la parfumat cateva minute. Albusurile se bat spuma si cind incep sa se intareasca se adauga 3 linguri de zahar si se bate in continuare pana cand telul sta bine in albus. Laptele se pune intr-o cratita pe foc foarte moale si cu lingura se pune albusul. Se lasa pe o parte cca.1 min si se intorc cu spumiera pe partea cealata. Se fierbe tot albusul si se pune intr-un castron. Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar si 2 lingurite de faina si un praf de sare apoi se toarna cite putin lapte clocotit pentru a se egaliza temperatura. Se rastoarna totul in cratita cu lapte si se lasa la fiert mestecand continuu citeva minute pina fierbe faina. Se da de pe foc si se lasa sa se racoreasca putin apoi se adauga esenta de rom. Laptele preparat astfel se rastoarna peste ouale din albus. Se raceste si se baga la frigider.
Se serveste rece, cu sos de fructe sau ciocolata
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa