Laptele de pasare este un desert minunat, fin si delicios. Dar laptele de pasare cu migdale este mult mai aromat, nu va sfiiti sa-l incercati, va fi un succes garantat.
Migdalele se oparesc, se curata de coaja si se toaca marunt. Batonul de vanilie se taie marunt si se pune la fiert impreuna cu laptele, apoi se strecoara, iar bucatile de vanilie se arunca. Se separa galbenusurile de albusuri. Se bate albusul spuma si se adauga jumatate din cantitatea de zahar pudra. Se pune din nou laptele la fiert si se adauga cate o lingurita cu spuma de albus. Gogosile de albus se lasa la fiert, pe foc mic, vreo 2 minute, dupa care se scot cu o strecuratoare si se asaza pe un platou. Se freaca galbenusurile cu restul de zahar pudra, se adauga laptele fierbinte, amestecand energic pana se ingroasa. Inainte de servire, in sos se adauga migdalele si stafidele. Se poate presara si ciocolata rasa.
Laptele de pasare cu migdale se serveste in farfurie sau castron.
Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti