Sarlota de banane

Galbenusurile se freaca cu zaharul, se amesteca apoi cu faina si se adauga laptele cate putin. Se pune vasul pe foc mic sa se lasa sa se ingroase, du

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr zahar
  • 3 oua
  • 1 pahar lapte
  • 1 lingurita faina
  • 6 foi de gelatina albe
  • 3 banane
  • 500 gr frisca
  • Pentru crema:
  • 1 jumatate pahar vin
  • 6 galbenusuri
  • 1 pahar zahar
  • 6 foi de gelatina rosie
  • zeama si coaja de la o lamaie

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu zaharul, se amesteca apoi cu faina si se adauga laptele cate putin. Se pune vasul pe foc mic sa se lasa sa se ingroase, dupa care se lasa sa se raceasca. Intre timp se dizolva gelatina in putina apa rece. Se curata 2 banane de coaja si se preseaza bine pana se fac pasta. Se bat albusurile cu doua linguri de zahar pana se fac spuma tare si se amesteca apoi cu pasta de banane, cu compozitia de galbenusuri rece, cu gelatina si cu frisca. Se unge o tava cu unt si ulei, se tapeteaza cu felii de banane, se toarna apoi compozitia si se pune la frigider. Separat se prepara crema astfel: se freaca galbenusurile cu zaharul si cu vinul intr-un vas. Acesta se pune pe foc mic si se lasa sa se ingroase putin, fara sa fiarba. Se dizolva gelatina rosie intr-o lingura cu apa, se adauga apoi in galbenusuri. Deasemenea se adauga zeama si coaja de lamaie dupa care se strecoara prin tifon crema si se amesteca cu albusurile batute spuma, fara zahar. Se toarna crema peste sarlota si se pune la rece.


Se serveste rece.

Alte retete:

Ciocolata de casa

Prajitura snikers

Lapte de pasare

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval

Îmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare...

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa