Se spala caisele, se curata de samburi si se pun intr-un vas curat. Se acopera cu putina apa si se fierb un sfert de ora. Se strecoara zeama si se
Se spala caisele, se curata de samburi si se pun intr-un vas curat. Se acopera cu putina apa si se fierb un sfert de ora. Se strecoara zeama si se se freaca energic, siropul rezultat cu o lingura de lemn curata. Se freaca intr-un singur sens si se lasa din mana numai cand siropul isi schimba luciul si devine mat. In acelasi timp, amestecul se tine legat cand se ia din el cu lingurita.
Alte retete:
Marmelada de caise Compot de caise Gem de caise
Din categoria am oala din camara, musai sa o testez, asta ca mi-am amintit ca am achizitionat ditamai oloiul din camara...
Coaste afumate cu varza fiartaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti