Se foloseste zahar fara impuritati. Se pune zaharul cu 500 ml apa si un pahar de zeama rece de samburi, pe foc mare, sa fiarba. Zeama de samburi se ob
Se foloseste zahar fara impuritati. Se pune zaharul cu 500 ml apa si un pahar de zeama rece de samburi, pe foc mare, sa fiarba. Zeama de samburi se obtine astfel: se sfarama samburii cu o greutate, se spala si se pun sa fiarba cu o cana de apa iar cand apa a scazut la un pahar, se trage vasul de pe foc. Cand siropul este bine legat (se ia cu lingurita din el si se lasa pe o farfurie: daca siropul ramane bob legat, este gata si se ia de pe foc), se adauga sucul de cirese amare obtinut prin zdrobirea unui kilogram de fructe si limpezit de pe o zi pe alta la rece. Se mai fierbe ca sa se lege destul de tare si cand siropul este bob legat, se trage oala de pe foc. Se freaca energic, dupa ce s-a incercat temperatura siropului si cand serbetul este gata, se pune in borcane, se eticheteaza si se leaga.
Se pastreaza la rece, in camara aerisita si curata.
Alte retete:
Dulceata de zmeura
Galuste de prune
Dulceata de gutui
Din categoria am oala din camara, musai sa o testez, asta ca mi-am amintit ca am achizitionat ditamai oloiul din camara...
Coaste afumate cu varza fiartaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti