Serbet de cirese amare

Ciresele amare se piseaza cu samburi cu tot, dupa care se pun la fiert in apa, aproximativ 15 minute. Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca, dup

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cirese negre
  • 1 jumatate pahar apa
  • zeama de la jumatate lamaie

Mod de preparare

Ciresele amare se piseaza cu samburi cu tot, dupa care se pun la fiert in apa, aproximativ 15 minute. Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca, dupa care se strecoara. Se pune un pahar si jumatate din zeama strecurata Intr-un vas impreuna cu zaharul si se pun la topit, pe foc. Se lasa sa fiarba, dupa care se curata de spuma, se adauga zeama de lamaie si se lasa mai departe la fiert, pana cand se leaga compozitia.Se lasa sa se raceasca, dupa care se freaca pana cand compozitia devine ca o pasta catifelata.


Se depoziteaza in borcane si se serveste dupa cateva zile.

Alte retete:

Placinta cu mere Ciocolata de casa Dulceata de gutui

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa