Serbet de lamaie

Se pun la fiert zaharul cu apa si se ia de pe foc, dupa ce siropul s-a legat. Se lasa la racit si se freaca cu o lingura pana cand incepe sa-si schim

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pahare apa
  • 1 kg zahar
  • zeama si coaja rasa de la 1 lamaie

Mod de preparare

Se pun la fiert zaharul cu apa si se ia de pe foc, dupa ce siropul s-a legat. Se lasa la racit si se freaca cu o lingura pana cand incepe sa-si schimbe culoarea. Se adauga zeama si coaja de la o lamaie si se freaca pana cand amestecul devine o pasta catifelata. Aceasta se pune in borcane si se acopera cu celofan sau capac.


Se serveste dupa cateva zile.

Alte retete:

Ciocolata de casa Lapte de pasare Placinta cu mere

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...