Umplutura de smantana pentru pasca sau placinte

Se scoate zerul din smantana. Apoi se amesteca cu zaharul vanilat, coaja de la o lamaie, zaharul pudra, faina si galbenusurile. Se omogenizeaza bine

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr smantana
  • 150 gr zahar
  • 1
  • 5 linguri faina
  • 4 galbenusuri
  • 2 albusuri spuma
  • coaja de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • stafide

Mod de preparare

Se scoate zerul din smantana. Apoi se amesteca cu zaharul vanilat, coaja de la o lamaie, zaharul pudra, faina si galbenusurile. Se omogenizeaza bine compozitia, dupa care se adauga albusurile batute spuma. Se amesteca din nou iar la final se adauga stafidele.


Crema se foloseste la pasca sau la diferite placinte.

Alte retete:

Prajituri de post

Ciocolata de casa

Lapte de pasare

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...