Un desert de toamna iubit.
Cartofii se curata si se taie cuburi. Se pun la fiert in apa cu sare. Prunele se spala, se scot samburii,se presara zaharul pudra si scortisoara.
Cartofii fierti, se scurg de apa,se pune untul, se zdrobesc bine si se lasa sa se raceasca putin.
Se pune faina treptat, ouale, sare si coaja rasa de lamaie si portocala, se framanta pana devine un aluat lipicios, punem putin ulei pe maini si framantam. Se lasa la frigider.
Intre timp se prepara pesmetul:
Punem intr-o tigaie untul sa se topeasca, punem pesmetul si zaharul, amestecam continuu, pana devine putin rumen, luam de pe foc si adaugam scortisoara.
Se pune apa la fiert, impreuna cu sarea si uleiul. Din aluat se rup 14 sau 16 bucati, depinde cat de mari le doriti :)), se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se pun prunele si se modeleaza cu putina faina cu bucatile de alut rupte.
Se pun pe rand in apa clocotita, iar cand se ridica la suprafata se dau prin pesmet.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii