Serbet pentru creme si glazuri

Se pune zaharul la fiert impreuna cu apa. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, se adauga glucoza sau otetul, se curata siropul de spuma si se sterg peretii

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr zahar
  • 150 ml apa
  • 1 lingura glucoza sau
  • 1 lingura otet sau
  • 1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare

Se pune zaharul la fiert impreuna cu apa. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, se adauga glucoza sau otetul, se curata siropul de spuma si se sterg peretii vasului cu o carpa inmuiata in apa rece. Se repeta operatiunea de 2-3 ori. Dupa 15-20 de minute de fiert, se rastoarna fondantul intr-un alt vas, se stropeste cu putina apa si se lasa la racit, dupa care se amesteca cu o lingura de lemn si se aduce intr-un singur loc, timp de 10-15 minute.


Se poate colora cu diferiti coloranti sau cu zahar ars, cacao, cafea etc. Se foloseste pentru glazuri, creme.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa Gogosi pufoase Papanasi

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii