Glazuri, sosuri

Sirop de cafea
Romania

Sirop de cafea

Siropul de cafea poate fi folosit pentru a insiropa diverse prajituri si torturi. Toate ingredientele se amesteca bine si se...

Sirop de cafea
Gutui trase in ciocolata
Romania

Gutui trase in ciocolata

Gutuile trase in ciocolata sunt deserturi delicioase cu fructe. Gutuile se spala, se curata de coaja (optional), se taie pe...

Gutui trase in ciocolata
Glazura de ciocolata pentru prajitura sau tort
Romania

Glazura de ciocolata pentru prajitura sau tort

Glazura se poate folosi pentru diferite prajituri si torturi si se prepara foarte usor. Toate ingredientele se fierb 10...

Glazura de ciocolata pentru prajitura sau tort
Glazuri
Romania

Glazuri

Glazurile se prepara repede si simplu si se folosesc la prajituri. Va trebuie oua, zahar, zeama de lamaie.

Glazuri
Martipan
Romania

Martipan

Din martipan se pot modela diferite modele. Acesta se face din 300 g zahar, 300 g migdale, zeama de la ½ de lamaie.

Martipan
Sos delicios de zahar ars
Romania

Sos delicios de zahar ars

Pentru sosul de zahar ars se arde intr-o cratita zaharul, nu insa prea inchis, si se stinge cu ½ ceasca de apa fierbinte. Se...

Sos delicios de zahar ars
Sos de rom cu lapte
Romania

Sos de rom cu lapte

Pentru sosul de rom se freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul si cu o lingurita de fecula muiata in putina apa rece,...

Sos de rom cu lapte
Sos delicios de vanilie
Romania

Sos delicios de vanilie

Pentru sosul de vanilie se fierbe laptele, cand clocoteste se adauga vanilia, se acopera si se lasa sa stea un sfert de ora....

Sos delicios de vanilie
Sos de cacao fara ou
Romania

Sos de cacao fara ou

Pentru sosul de cacao fara ou se face un sirop potrivit de legat din zahar si apa. Se freaca doua linguri de cacao si o...

Sos de cacao fara ou
Glazura alba de albus
Romania

Glazura alba de albus

Pentru glazura alba de albus se freaca cu o lingura curata de lemn (nu se bate cu telul), un albus cu zahar pisat, trecut...

Glazura alba de albus
Glazura simpla de ciocolata
Romania

Glazura simpla de ciocolata

Pentru glazura de ciocolata se pune intr-o cratita mica ciocolata taiata marunt cu o lingura de apa; se tine la cald in alt...

Glazura simpla de ciocolata
Glazura de ciocolata cu unt
Romania

Glazura de ciocolata cu unt

Pentru glazura de ciocolata cu unt se pune intr-un vas, pe marginea masinii, amestecand continuu ciocolata taiata in bucati...

Glazura de ciocolata cu unt
Glazura de cafea
Romania

Glazura de cafea

Pentru glazura de cafea se freaca bine zaharul foarte fin cu cafea concentrata, pana se face ca un serbet. Se pune cu totul...

Glazura de cafea
Dulceata de afine
Romania

Dulceata de afine

Dulceata de afine este delicioasa. Aceasta dulceata poate fi folosita la creme, prajituri sau chiar si asa simpla.

Dulceata de afine
Sos de ciocolata sau cacao
Romania

Sos de ciocolata sau cacao

Un sos delicios, ideal pentru diferite budinci, este sosul de ciocolata sau cacao. Pentru realizarea lui sunt necesare...

Sos de ciocolata sau cacao
Sos de fructe
Romania

Sos de fructe

Se fierb fructele daca sunt crude, apoi se trec prin sita. Se amesteca cu zaharul, se adauga amidonul si se lasa la fiert, pe...

Sos de fructe
Sos de migdale
Romania

Sos de migdale

Se oparesc migdalele, dupa care se curata de coaja, se usuca, apoi se toaca marunt. Se amesteca cu galbenusurile frecate cu...

Sos de migdale
Sos dulce de lapte
Romania

Sos dulce de lapte

Se amesteca faina cu untul incalzit, apoi se dizolva cu laptele fiert cu zahar. Se amesteca bine pe foc pana da odata in...

Sos dulce de lapte
Sos de visine
Romania

Sos de visine

Se fierbe bine apa cu zaharul, apoi se adauga amidonul dizolvat in apa calda. Se amesteca si se lasa la fiarba. Se spala si...

Sos de visine
Sos de cafea
Romania

Sos de cafea

Se amesteca jumatate din cantitatea de lapte cu jumatate din cantitatea de zahar si se pun la fiert cu esenta de cafea....

Sos de cafea
Sos de smantana cu ciocolata
Romania

Sos de smantana cu ciocolata

Ciocolata se pune la topit, iar separat se amesteca smantana cu zaharul pudra. Se adauga apoi ciocolata topita si se amsteca...

Sos de smantana cu ciocolata
Sos de rom
Romania

Sos de rom

Galbenusurile se freaca cu zaharul intr-un castron, se adauga apoi amidonul si se toarna putin cate putin ceaiul fierbinte....

Sos de rom
Sos de vin spumos
Romania

Sos de vin spumos

Se fierbe vinul, apoi se toarna putin cate putin peste ouale frecate cu zaharul. Se amesteca bine si se pune la fiert pe bain...

Sos de vin spumos
Sos de miere si mere
Romania

Sos de miere si mere

Se curata merele, se taie felii si se pun la inabusit cu zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se dau apoi prin sita iar...

Sos de miere si mere
Sos dulce de mere
Romania

Sos dulce de mere

Merele se spala, se scobesc de samburi, iar in golul ramas se pune zahar. Se coc la cuptor, apoi se trec prin sita. Piureul...

Sos dulce de mere
Sos de caise
Romania

Sos de caise

Se amesteca zaharul cu 200 ml apa si se lasa siropul obtinut la fiert cateva minute. Se trec prin sita caisele, iar piureul...

Sos de caise
Sos de cacao
Romania

Sos de cacao

Se pune laptele la fiert, se adauga zaharul si dupa ce laptele a fiert se pune cacaua dizolvata in prealabil in 2-3 linguri...

Sos de cacao
Sos de cacao
Romania

Sos de cacao

Se fierbe laptele, se adauga apoi faina si cacaua dizolvate in putin lapte rece. Se fierbe compozitia pana se ingroasa.

Sos de cacao
Sos de ciocolata
Romania

Sos de ciocolata

Se freaca galbenusurile cu zaharul 5-6 minute, apoi se toarna putin cate putin peste laptele fiert in prealabil. Se adauga...

Sos de ciocolata
Sos de lamaie
Romania

Sos de lamaie

Se freaca zaharul cu coaja rasa de lamaie, se adauga apa calduta si se pune la fiert. Separat se dizolva amidonul in 2-3...

Sos de lamaie
Sos de vin
Romania

Sos de vin

Se dizolva amidonul in 100 ml vin, iar restul de vin se pune la fiert impreuna cu zaharul. Dupa ce a dat in clocot, se toarna...

Sos de vin
Sos de vin
Romania

Sos de vin

Se pune vinul impreuna cu vanilia la fiert. Galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi se toarna peste vinul fiert, putin cate...

Sos de vin
Sos de vanilie
Romania

Sos de vanilie

Se freaca ouale impreuna cu zaharul, se adauga amidonul dizolvat in 2-3 linguri de lapte si se pune apoi restul de lapte la...

Sos de vanilie
Sos de zahar ars
Romania

Sos de zahar ars

Se pune zaharul la topit impreuna cu 2-3 linguri de apa. Se amesteca bine, apoi se stinge cu amidonul dizolvat in apa. Se...

Sos de zahar ars
Glazura de ciocolata
Romania

Glazura de ciocolata

Se rade ciocolata amaruie pe razatoarea mare, apoi se pune intr-un vas, iar acesta pe un vas cu apa clocotita. Se adauga...

Glazura de ciocolata
Glazura de albus
Romania

Glazura de albus

Se freaca albusul cu zaharul, apoi se adauga zeama de lamaie si se mai amesteca bine 5-6 minute.

Glazura de albus
Glazura aromata
Romania

Glazura aromata

Se freaca zaharul pudra impreuna cu romul, zeama de lamaie si apa, pana se leaga bine, apoi se toarna peste tortul racit.

Glazura aromata
Sirop pentru torturi
Romania

Sirop pentru torturi

Zaharul se pune la fiert impreuna cu apa, iar dupa 5-6 minute se adauga coaja rasa de lamaie, vanilia, se ia vasul de pe foc...

Sirop pentru torturi
Sirop de zahar ars
Romania

Sirop de zahar ars

Se pune zaharul intr-un vas, pe foc. Se amesteca pana se rumeneste putin, apoi stinge cu apa si se lasa sa mai fiarba pana se...

Sirop de zahar ars
Glazura de cacao
Romania

Glazura de cacao

Se dizolva zaharul tos in apa si se pune la fiert pana se leaga. Cat e caldut, se toarna peste laptele praf, amestecat cu...

Glazura de cacao
Serbet pentru creme si glazuri
Romania

Serbet pentru creme si glazuri

Se pune zaharul la fiert impreuna cu apa. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, se adauga glucoza sau otetul, se curata siropul de...

Serbet pentru creme si glazuri
Suhaida
Romania

Suhaida

Se fac 2 compozitii. 1)Ciocolata se topeste la foc mic, se adauga uleiul si 3 linguri de cacao. 2) Zaharul se fierbe pana se...

Suhaida
Glazura de lamaie
Romania

Glazura de lamaie

Se amesteca bine zaharul cu zeama de lamaie, apoi se adauga 2 linguri de apa, 1 albus de ou si la final coaja de lamaie. Se...

Glazura de lamaie
Glazura de albus
Romania

Glazura de albus

Albusurile se freaca cu zaharul pudra. Cand compozitia devine ca o pasta alba, se adauga zeama de lamaie si se mai freaca putin.

Glazura de albus
Glazura din zahar pentru tort
Romania

Glazura din zahar pentru tort

Zaharul se pune pe foc impreuna cu un pahar de apa. Cand incepe sa se topeasca zaharul, se da pe foc mai mare. Se lasa la...

Glazura din zahar pentru tort
Glazura din cafea pentru torturi
Romania

Glazura din cafea pentru torturi

Zaharul se amesteca impreuna cu cafeaua si se pun apoi pe foc foarte mic. Se lasa sa se topeasca compozitia, dupa care se...

Glazura din cafea pentru torturi
Glazura de ciocolata
Romania

Glazura de ciocolata

Intr-un vas se pun zaharul pudra impreuna cu ciocolata si se asaza pe foc mic. Se lasa la fiarba, pana se topesc. Siropul...

Glazura de ciocolata
Glazura de rom pentru torturi
Romania

Glazura de rom pentru torturi

Zaharul se amesteca cu apa calda si se adauga apoi romul. Se bate cu un tel pana cand glazura se ingroasa putin si capata un...

Glazura de rom pentru torturi
Glazura de portocale
Romania

Glazura de portocale

Zaharul se amesteca cu apa si cu zeama si coaja de la o portocala. Se bat bine cu mixerul pana cand amestecul devine...

Glazura de portocale
Jeleu de caise
Romania

Jeleu de caise

Se fierbe apa cu zaharul, pana se formeaza un sirop gros, apoi se adauga caisele spalate si rupte in bucati si se fierb bine....

Jeleu de caise
Glazura de ciocolata
Romania

Glazura de ciocolata

Se amesteca o cana de apa cu zaharul. Se pune vasul pe foc pana cand se obtine un sirop legat. Ciocolata se rade si peste ea...

Glazura de ciocolata
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Chiftele de cartofi cu dovlecel
2
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Tocana de legume cu dovlecei
3
Romania

Tocana de legume cu dovlecei

Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...

Tocana de legume cu dovlecei
Prajitura cu cirese
4
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Ghiveci din legume si orez
5
Romania

Ghiveci din legume si orez

Un ghiveci din legume si orez foarte delicios

Ghiveci din legume si orez