Se pune zaharul la fiert impreuna cu apa. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, se adauga glucoza sau otetul, se curata siropul de spuma si se sterg peretii
Se pune zaharul la fiert impreuna cu apa. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, se adauga glucoza sau otetul, se curata siropul de spuma si se sterg peretii vasului cu o carpa inmuiata in apa rece. Se repeta operatiunea de 2-3 ori. Dupa 15-20 de minute de fiert, se rastoarna fondantul intr-un alt vas, se stropeste cu putina apa si se lasa la racit, dupa care se amesteca cu o lingura de lemn si se aduce intr-un singur loc, timp de 10-15 minute.
Se poate colora cu diferiti coloranti sau cu zahar ars, cacao, cafea etc. Se foloseste pentru glazuri, creme.
Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa Gogosi pufoase Papanasi
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii