Glazura de ciocolata

Se amesteca o cana de apa cu zaharul. Se pune vasul pe foc pana cand se obtine un sirop legat. Ciocolata se rade si peste ea se toarna siropul de zaha

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o cana si jumatate de zahar
  • 200 g ciocolata
  • 3 lingurite de rom
  • o lingurita de unt

Mod de preparare

Se amesteca o cana de apa cu zaharul. Se pune vasul pe foc pana cand se obtine un sirop legat.

Ciocolata se rade si peste ea se toarna siropul de zahar fierbinte. Se pune vasul pe foc si se fierbe ciocolata, impreuna cu siropul. Dupa ce se obtine o crema legata, se lasa vasul la racit. Se adauga untul si romul, amestecand foarte bine. Se foloseste la prepararea torturilor si a diferitelor prajituri.
Alte retete dulciuri recomandate

Ciocolata de casa

Galuste cu prune

Papanasi fierti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc