Martipan

Din martipan se pot modela diferite modele. Acesta se face din 300 g zahar, 300 g migdale, zeama de la ½ de lamaie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • La final
  • rezulta douazeci si patru de flori de martipan
  • 300 g zahar
  • 300 g migdale
  • zeama de la ½ de lamaie
  • 2 lingurite de cafea solubila
  • 2 linguri de lichior
  • coaja rasa de la 3 portocale
  • 30 g fistic maruntit

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta de martipan, prajiti migdalele in cuptor cateva minute, fara a le lasa sa se rumeneasca. Lasati–le la racit, apoi le taiati marunt sau le dati prin masina de nuci. Puneti zaharul intr-o cratita si turnati apa cat sa-l acopere, apoi lasati-l sa se topeasca la foc mic.
Adaugati migdalele, mestecand continuu, adaugati cateva picaturi de suc de lamaie si amestecati pana obtineti o pasta omogena, consistenta. impartiti martipanul obtinut in patru parti egale, pe care le colorati diferit: o parte o amestecati cu doua lingurite de cafea, o parte cu lichior aromat, o parte cu coaja si esenta de portocale si ultima parte cu 30 gr. de fistic maruntit. Din fiecare parte de aluat, modelati trei sfere, dupa care taiati fiecare sfera in doua bucati.


Acoperiti cu folie transparenta si lasati-le sa stea la frigider, timp de douazeci si patru de ore, apoi modelati flori sau modele diferite din martipan.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de dovleac
1
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Ciorba de fasole in bol de paine
2
Ciorbe

Ciorba de fasole in bol de paine

Ciorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...

Ciorba de fasole in bol de paine
Ciorba de perisoare din carne de pui
3
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Galete umplute cu crema de ciocolata alba cu cocos
4
Prajituri

Galete umplute cu crema de ciocolata alba cu cocos

Deliciu!

Galete umplute cu crema de ciocolata alba cu cocos
Supa crema de dovleac
5
Supe de legume

Supa crema de dovleac

O supa satioasa de dovleac e reteta perfecta pentru ultima zi de septembrie!

Supa crema de dovleac
Parteneri
Tort centenar Romania
Bucataras.RO

Tort centenar Romania

Montare D'oro - perfecta pentru orice desert ai tu pofta Sa nu radeti! e primult tort de asa natura :)) iar acela e 1 :( din...

Tort centenar Romania
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia