Martipan

Din martipan se pot modela diferite modele. Acesta se face din 300 g zahar, 300 g migdale, zeama de la ½ de lamaie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • La final
  • rezulta douazeci si patru de flori de martipan
  • 300 g zahar
  • 300 g migdale
  • zeama de la ½ de lamaie
  • 2 lingurite de cafea solubila
  • 2 linguri de lichior
  • coaja rasa de la 3 portocale
  • 30 g fistic maruntit

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta de martipan, prajiti migdalele in cuptor cateva minute, fara a le lasa sa se rumeneasca. Lasati–le la racit, apoi le taiati marunt sau le dati prin masina de nuci. Puneti zaharul intr-o cratita si turnati apa cat sa-l acopere, apoi lasati-l sa se topeasca la foc mic.
Adaugati migdalele, mestecand continuu, adaugati cateva picaturi de suc de lamaie si amestecati pana obtineti o pasta omogena, consistenta. impartiti martipanul obtinut in patru parti egale, pe care le colorati diferit: o parte o amestecati cu doua lingurite de cafea, o parte cu lichior aromat, o parte cu coaja si esenta de portocale si ultima parte cu 30 gr. de fistic maruntit. Din fiecare parte de aluat, modelati trei sfere, dupa care taiati fiecare sfera in doua bucati.


Acoperiti cu folie transparenta si lasati-le sa stea la frigider, timp de douazeci si patru de ore, apoi modelati flori sau modele diferite din martipan.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Reteta de prajitura Raffaello
Bucataras.RO

Reteta de prajitura Raffaello

O prăjitură care, odată preparată, se va cere repetată, atât de bună este! Iata Reteta de prajitura...

Reteta de prajitura Raffaello
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos