Un sos delicios, ideal pentru diferite budinci, este sosul de ciocolata sau cacao. Pentru realizarea lui sunt necesare urmatoarele ingrediente: galbenusuri, ciocolata menaj, lapte si zahar.
Se freaca bine galbenusurile cu zaharul, se adauga ciocolata sau cacaua si se amesteca apoi cu putina sare si laptele caldut, turnindu-l treptat. Se pune pe foc amestecand neincetat cu lingura pana cand sosul se infierbinta bine si se ingroase, fara sa fiarba.
Se serveste in sosiera la budinci de orez, gris.
Alte retete de sos recomandate:
Sos de zahar ars
Sos de unt si miere
Sos de cafea
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii