Glazura simpla de ciocolata

Pentru glazura de ciocolata se pune intr-o cratita mica ciocolata taiata marunt cu o lingura de apa; se tine la cald in alt vas cu apa clocotita, pana se topeste.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g ciocolata
  • 100 g zahar
  • 2 linguri apa rece.

Mod de preparare

Pentru glazura de ciocolata se pune intr-o cratita mica ciocolata taiata marunt cu o lingura de apa; se tine la cald in alt vas cu apa clocotita, pana se topeste. Se amesteca cu lingura pana ce devine ca o crema. Separat se freaca intr-un castron zahar foarte fin cu doua linguri de apa rece. Se freaca mult si viguros, pana se face ca un serbet. Se amesteca cu ciocolata topita. Se pune cu totul intr-un vas cu apa clocotita, dar nu pe foc.


Cand este destul de moale, se toarna glazura de ciocolata dintr-o data peste tort (nu se  pune cate putin cu lingura, deoarece suprafata nu ar iesi egala) si se intinde repede cu un cutit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci