Sos de cafea

Se amesteca jumatate din cantitatea de lapte cu jumatate din cantitatea de zahar si se pun la fiert cu esenta de cafea. Galbenusurile se freaca cu re

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 gr cafea
  • 200 gr zahar
  • 400 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 10 gr amidon

Mod de preparare

Se amesteca jumatate din cantitatea de lapte cu jumatate din cantitatea de zahar si se pun la fiert cu esenta de cafea. Galbenusurile se freaca cu restul de zahar, se adauga amidonul dizolvat in 2-3 linguri de lapte rece si se toarna putin cate putin peste laptele clocotit. Se lasa totul la foc si se amesteca continuu, fara sa se lase sa dea in clocot.


Se serveste la budinci.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa Lapte de pasare Chec pufos

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...