Sos de cafea

Se amesteca jumatate din cantitatea de lapte cu jumatate din cantitatea de zahar si se pun la fiert cu esenta de cafea. Galbenusurile se freaca cu re

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 gr cafea
  • 200 gr zahar
  • 400 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 10 gr amidon

Mod de preparare

Se amesteca jumatate din cantitatea de lapte cu jumatate din cantitatea de zahar si se pun la fiert cu esenta de cafea. Galbenusurile se freaca cu restul de zahar, se adauga amidonul dizolvat in 2-3 linguri de lapte rece si se toarna putin cate putin peste laptele clocotit. Se lasa totul la foc si se amesteca continuu, fara sa se lase sa dea in clocot.


Se serveste la budinci.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa Lapte de pasare Chec pufos

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide