Sos de miere si mere

Se curata merele, se taie felii si se pun la inabusit cu zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se dau apoi prin sita iar piureul obtinut se ameste

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr mere
  • 200 gr miere de albine
  • 100 gr zahar
  • scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • rom

Mod de preparare

Se curata merele, se taie felii si se pun la inabusit cu zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se dau apoi prin sita iar piureul obtinut se amesteca cu mierea de albine. Se adauga rom dupa gust.


Se serveste alaturi de prajituri, gogosi sau poate fi folosit la torturi. Alte retete de dulciuri:

Tort diplomat Lapte de pasare Ciocolata de casa

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...