Gogosi

Incalzim intr-un vas apa si untul. Cand incepe sa fiarba adaugam faina, sarea, zaharul vanilat si amestecam cu o lingura de lemn, prajim putin amestec

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 15 dkg faina
  • 2 dl apa
  • 8 dkg unt
  • 3 oua
  • Putina sare
  • 1 pachet zahar vanilat
  • Zahar pudra
  • Gem

Mod de preparare

Incalzim intr-un vas apa si untul. Cand incepe sa fiarba adaugam faina, sarea, zaharul vanilat si amestecam cu o lingura de lemn, prajim putin amestecul. Il luam de pe foc si asteptam sa se raceasca putin, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul si lasam aluatul sa se odihneasca. Formam fasii de 8-10 cm si le prajim in ulei fierbinte. Le prajim pana devin aurii. Le servim cu gem sau zahar pudra.
Alte retete prajituri recomandate

Prajituri de casa cu mere

Prajitura branza

Prajitura cu visine

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv chiftele din cartofi fierti rasi

Au iesit 33 de bucati.

Aperitiv chiftele din cartofi fierti rasi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca