Gogosi cu dovleac

Printre multe alte retete, am pregatit si aceste gogosi cu dovleac, iar rezultatul a fost unul neasteptat de bun!

Portii
6
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
redusa
Gogosi cu dovleac

Ingrediente

  • 1 cana piure de dovleac
  • 2 oua
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 pahar cu vin rosu(200ml)
  • 2 linguri zahar
  • 10-12 linguri cu faina
  • 1/2 lingurita cu sare
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

In primul rand se pregateste piureul

4-5 felii curatate de dovleac, se infasoara in hartie de copt, apoi se pun in tava si se lasa la cuptor 30-45 min, dupa care se curata coaja care s-a intarit, iar miezul se paseaza cu blenderul. Se poate si cu dovleacul fiert, dar cu cel copt, are un gust deosebit.

In castronul cu faina se adauga piureul de dovleac, ouale batute, sare, drojdie, zahar, coaja rasa de citrice, faina, apoi se amesteca, adaugand vinul cate putin pentru a rezulta un aluat moale, iar daca e nevoie, se mai poate adauga putina apa calda.

Dupa omogenizare, se acopera castronul cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit, iar dupa ce si-a dublat volumul, cu o lingura inmuiata in ulei (sa nu ramana aluat lipit pe lingura), se ia din aluat si se pune in vasul cu ulei incins, apoi se reduce focul; dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, se scot pe hartie de bucatarie, apoi se pun pe platou si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide