Fierbe apa cu putin sare si unt. Adauga faina si prajeste-o pe foc mic (in jur de 2 minute), pana compozitia se desprinde de marginea vasului. Ia vasu
Fierbe apa cu putin sare si unt. Adauga faina si prajeste-o pe foc mic (in jur de 2 minute), pana compozitia se desprinde de marginea vasului. Ia vasul de pe foc, adauga 1 ou si las-o sa se raceasca. Adauga si cele patru oua ramase. Amesteca bine. Preincalzeste cuptorul la 200 grade. Pune pasta intr-un sprit stelat. Formeaza 12 bile de crema, departe una de celalta, pe o tava tapetata cu hartie de copt. Aseaza in cuptor un vas plin cu apa si coace gogosii aproximativ 25-30 de minute. (Nu deschide usa cuptorului, deoarece se dezumfla gogosii.) Scoate gogosii, taie-i varful, astfel vor evapora aburii in exces. Lasa-i sa se raceasca. Prepara crema: Desparte galbenusurile de albusuri si bate albusurile spuma tare cu jumatatea cantitatii de zahar. Fierbe jumatatea laptelui si frisca, freaca galbenusurile cu zaharul ramas, zahar vanilat si amidon. Adauga laptele rece ramas si adauga, amestecand continuu, la laptele fierbinte. Fierbe-l pana devine dens. Ia-l de pe foc, adauga spuma de albusuri si las-o la racit. Pune crema intr-un sprit stelat, umple gogosii cu crema, pune-i inapoi capacul si serveste-i presarati cu zahar pudra. Poti pune frisca peste crema.
1 bucata: 1333 kJ/319 kcal
Alte retete prajituri recomandate:
Prajitura cu capsuni
Tort capsuni
Tort diplomat
Nu am folosit fructe proaspete, am luat congelate de la Auchan, un amestec de mure, capsuni, visine , dar foarte buna a iesit!
Tarta cu blat de biscuiti si fructe asortatePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura