Gogosi

Fierbe apa cu putin sare si unt. Adauga faina si prajeste-o pe foc mic (in jur de 2 minute), pana compozitia se desprinde de marginea vasului. Ia vasu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aproximativ 12 bucati: 100 ml apa
  • 80 g unt
  • 110 g faina
  • 5 oua
  • zahar pudra
  • Pentru crema: 4 oua
  • 120 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 100 g amidon

Mod de preparare

Fierbe apa cu putin sare si unt. Adauga faina si prajeste-o pe foc mic (in jur de 2 minute), pana compozitia se desprinde de marginea vasului. Ia vasul de pe foc, adauga 1 ou si las-o sa se raceasca. Adauga si cele patru oua ramase. Amesteca bine. Preincalzeste cuptorul la 200 grade. Pune pasta intr-un sprit stelat. Formeaza 12 bile de crema, departe una de celalta, pe o tava tapetata cu hartie de copt. Aseaza in cuptor un vas plin cu apa si coace gogosii aproximativ 25-30 de minute. (Nu deschide usa cuptorului, deoarece se dezumfla gogosii.) Scoate gogosii, taie-i varful, astfel vor evapora aburii in exces. Lasa-i sa se raceasca. Prepara crema: Desparte galbenusurile de albusuri si bate albusurile spuma tare cu jumatatea cantitatii de zahar. Fierbe jumatatea laptelui si frisca, freaca galbenusurile cu zaharul ramas, zahar vanilat si amidon. Adauga laptele rece ramas si adauga, amestecand continuu, la laptele fierbinte. Fierbe-l pana devine dens. Ia-l de pe foc, adauga spuma de albusuri si las-o la racit. Pune crema intr-un sprit stelat, umple gogosii cu crema, pune-i inapoi capacul si serveste-i presarati cu zahar pudra. Poti pune frisca peste crema.

1 bucata: 1333 kJ/319 kcal
Alte retete prajituri recomandate:

Prajitura cu capsuni

Tort capsuni

Tort diplomat

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Carnati in sos de ceapa si ardei

Carnati in sos de ceapa si ardei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca