Gogosi

Se pun intr-un vas 1 pahar cu apa, untul, zaharul, sarea si se lasa la infrierbantat. cand incepe sa clocoteasca, se adauga faina. Se freaca repede s

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 100 gr unt
  • 1 pahar apa
  • 1 lingura rasa de zahar
  • 1 jumatate lingurita sare
  • 4 oua
  • untura pentru prajit
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Se pun intr-un vas 1 pahar cu apa, untul, zaharul, sarea si se lasa la infrierbantat. cand incepe sa clocoteasca, se adauga faina. Se freaca repede sa nu se formeze cocoloase, apoi se pune vasul din nou pe foc vreo 5 minute. Se lasa la racit, apoi se adauga ouale. Se ia cu o lingurita din compozitie si se pune in untura fierbinte. Se lasa gogosile la rumenit, apoi se scot pe un servet de hartie la scurs.


Se servesc numai dupa ce s-au racit.

Alte retete culinare:

Chec pufos Papanasi Prajituri simple

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta Galette cu capsuni

” Galette” este termenul folosit in bucataria franceza pentru a denumi diferitele tipuri de tarte, fie ele dulci...

Desert tarta Galette cu capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii