Gogosi din cartofi

Pentru gogosile din cartofi sunt necesare ingredientele: cartofi, faina, galbenusuri, smantana, drojdie, ulei, sare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 cartofi mari
  • 50  g drojdie
  • 200 g smantana
  • 3 galbenusuri
  • sare
  • faina cat cuprinde la framantat
  • 1 pahar ulei pentru prajit
  • sunca tocata sau branza do oi.

Mod de preparare

Se coc cartofii in coaja, apoi se curata si se dau prin razatoare sau prin sita (operatia trebuie facuta cand cartofii sunt fierbinti). Se pun intr-un vas, se adauga drojdia amestecata cu smantana si galbenusu­rile, sarea si se framinta cu faina un aluat nu prea tare. Se acopera vasul cu un servet si se lasa sa creasca la loc cald.

Dupa ce a crescut bine, se intinde cu vergeaua pe planseta de aluat o foaie de grosimea unui creion. Se taie rotocoale cu paharul, se asaza pe un rotocol putina sunca tocata sau branza de oi framintata cu un ou, se acopera cu alt rotogol si se apasa marginile pentru a se lipi. Se prajesc in ulei fierbinte.


Se servesc fierbinti, la ceai.

Alte retete recomandate:

Gogosi cu mere

Gogosi pufoase

Gogosi glazurate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii