Gogosi pufoase

Gogosi pufoase este un desert delicios pe care il puteti face cu drojdie, faina, zahar, ulei, oua si arome. Reteta gogosi pufoase se face in aproximativ o ora si jumatate.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg faina
  • 40 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 200 g zahar tos
  • 2 oua
  • coaja de la o lamaie
  • 1,5 l apa minerala
  • 1 l ulei
  • 1 fiola esenta de lamaie
  • 100 ml lapte

Mod de preparare

Gogsile pufoase se obtin din drojdie, lapte si 2 linguri de zahar facem o maia pe care o lasam la crescut, pana face basicute si isi dubleaza volumul. Punem intr-un lighean mai mare faina, sarea, zaharul, ouale, coaja si esenta de lamaie.Turnam putin cate putin apa minerala, pana o turnam pe toata. Framantam bine, pana cand aluatul face basicute.
Lasam la crescut 30 de minute. Punem pe masa de lucru faina, apoi intindem aluatul de circa 1,5 cm grosime. Cu o forma rotunda sau cu gura unui pahar, date prin faina taiem cerculete, pe care le mai lasam la crescut inca 20 de minute. Incingem uleiul bine, apoi prajim gogosile pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Le scoatem pe un prosop absorbant, apoi le pudram cu zahar pudra.


Se pot servi cu dulceata sau cu budinca.
Alte retete de gogosi recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Frigarui de pui

Nu știu de ce în ultimul timp tot încurc introducerile, dar simțeam și nevoia prezenței lirismului subiectiv...

Frigarui de pui
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii