Loukoumades este o reteta de gogosi grecesti pe care o vei gasi atat in restaurante cat si la tarabele de dulciuri. Minunatele gogosi sunt imbracate in sirop de miere.
Drojdia se desface in apa calduta impreuna cu zaharul. Se adauga faina amestecata cu sarea si se framanta. Se adauga cei 150ml de ulei si se mai framanta. Aluatul se acopera si se fereste de curentii de aer si se lasa la crescut pentru 1 ora.
Siropul se pregateste astfel:
se pune apa la fiert impreuna cu zaharul pentru 5 minute. Se ia de pe foc si se adauga mierea.
Dupa ce a crescut aluatul, se ia cu o lingura aluat si se formeaza bile, lingura se inmoaie in uleiul incins, se pune bila de aluat pe ea si se pune la prajit. O gogoasa greceasca se lasa la prajit pe o parte pana se rumeneste - cam 2 minute, dupa care se intoarce si pe cealalta parte.
Repeta acest proces pana cand nu mai ai aluat.
Gogosile se scot pe un prosop de hartie la scurs. Dupa ce sunt gata toate, se pun intr-un bol si se toarna siropul peste ele. Se scutura bine ca sa ajunga pe toate.
Gogosile grecesti se servesc in portii individuale, presarate cu zahar pudra amestecat cu scortisoara sau cu seminte de susan.
Daca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti