Reţetă de preparare a papanaşilor cu branza

Reţetă de preparare a papanaşilor. Se separa galbenusurile de albusuri, Uleiul se pune la incins. Se amesteca intr-un castron branza, galbenusurile, zaharul vanilat si praful de copt. S

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • 400 gr branza de vaci
  • 4 oua
  • 150 gr faina
  • 4 plicuri de zahar vanilat
  • 1 jumatate pachet praf de copt
  • 500 ml ulei
  • 100 gr dulceata
  • 200 gr smantana

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri, Uleiul se pune la incins. Se amesteca intr-un castron branza, galbenusurile, zaharul vanilat si praful de copt. Se formeaza un aluat peste care se pune faina si se framanta pana se poate modela. Pentru fiecare portie se socotesc cate doua bucati. Din fiecare bucata se mai taie o bucatica de marimea unei masline mai mari. Din cea mare se formeaza un cilindru cam de 6 cm inaltime, iar din bucata mica se modeleaza o biluta. Bucatile modelate se arunca in uleiul incins. Dupa ce s-au rumenit se scot pe o farfurie. Cilindrii se asaza vertical si se umplu cu dulceata. Se toarna apoi smantana, se pune biluta in capat si se toarna din nou smantana.
Se servesc fierbinti, ornati cu sirop din dulceata.

Alte retete de dulciuri:

Tarta cu fructe

Prajitura Negresa

Prajitura nuci umplute

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise