Reţetă de preparare a papanaşilor cu branza proaspata de vaci

Reţetă de preparare a papanaşilor, Papanasii cu branza proaspata de vaci sunt un desert extraordinar cum numai noi romanii stim sa facem. Ti-l recomand sa-l incerci

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
3 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • 350 g Branza proaspata de vaci pe care ai lasat-o la scurs 2-3 ore in prealabil
  • 260 g Faina de cozonac
  • 1 ou
  • 80 g zahar
  • 1 pliculet de praf de copt
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 2 lingurite de esenta de vanilie
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • smantana cat mai grasa si dulceata pentru servire
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit

Mod de preparare

Amesteca faina cu praful de copt si sarea. Intr-un castron incapator pune branza proaspata, oul, zaharul atat cel normal cat si cel vanilat, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Incepe sa amesteci cu mana, incarporand treptat faina cu praful de copt si sarea. Daca simti ca aluatul este prea lipicios, completeaza cu faina. Acesta nu trebuie sa ti se lipeasca de mana, dar nici sa fie uscat.

Pune faina pe blatul de lucru si mai framanta-l putin. Lasa-l apoi cca 15-20 min la odihnit. 



Adauga faina pe maini si rupe bilute mici de aluat – te voi invata sa aranjezi acest desert putin diferit de cum ai fost obisnuit. Cine-a zis ca toti papanasii trebuie sa arate la fel. In plus, folosind aceasta metoda vor arata si mai spectaculos si nici nu vei risca sa fie cruzi in interior. Incinge uleiul de floarea soarelui intr-o tigaie antiaderenta, intr-o oala sau intr-un tuci. Prajeste toate bucatile de aluat avand grija sa se rumeneasca perfect pe toate partile. Daca simti ca focul este prea puternic si risti sa le arzi, micsoreaza-l. Scoate-le pe o farfurie cu servetele pentru a absorbi uleiul in exces.



Pune smantana la baza paharului si peste aceasta dulceata. Adauga 2-3 papanasi si peste acestia pune din nou smantana si dulceata. Infige cate o scobitoare decorativa in ei, pune cateva frunzulite de menta ca si decor si savureaza-i cu placere. Miros extraordinar si-ti garantez ca sunt si extrem de pufosi.

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de mancare rapida de fasole boabe de post

Nu prea am folosit conserve de nici un fel, dar acum, cu varsta am prins de gustul lor. Astazi am facut mancare de fasole din...

Reteta de mancare rapida de fasole boabe de post
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea