Reţetă de preparare a papanaşilor cu gem de capsuni si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Este o reteta favorita.

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • Ingrediente: 0,500 gr branza de vaci (bine stoarsa),4 oua,200gr faina,5 plicuri zahar vanilat,2 linguri zahar,sare,putin bicarbonat stins cu otet,gem de afine,5 linguri smantana amestecata cu 2 linguri de zahar,ulei pentru prajit.

Mod de preparare

Mod de preparare: Din branza,oua,faina,zahar,zahar vanilat,sare si bicarbonat se face un aluat potrivit care sa nu se prinda de maini.Din aceasta compozitie se obtin circa 15 papanasi si 15 capacele.Se formeaza papanasi rotunzi bastonase si capacelele si se prajesc in baie de ulei.Se scot pe servetele absorbante si apoi se servesc calde cu gem de capsuni(afine) si smantana amesctecata cu zahar.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide