Reţetă de preparare a papanaşilor fierti

Reţetă de preparare a papanaşilor. Branza de vaci se freaca bine pana se omogenizeaza. Se adauga apoi 150 gr de faina, grisul, galbenusurile si albusurile batute spuma si se amesteca t

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • 600 gr branza de vaci
  • 200 gr faina
  • 4 galbenusuri
  • 2 albusuri
  • 100 gr unt
  • 100 gr gris
  • 50 gr zahar
  • 250 gr smantana

Mod de preparare

Branza de vaci se freaca bine pana se omogenizeaza. Se adauga apoi 150 gr de faina, grisul, galbenusurile si albusurile batute spuma si se amesteca totul. Se imparte apoi compozitia in bucati mici, carora li se da forma rotunda si turtita. Se dau prin faina papanasii si se fierb apoi in apa clocotita cu sare. Papanasii sunt gata cand se ridica deasupra apei. Se scot cu o lingura cu gauri si se pun apoi la oparit in unt fierbinte.


Se servesc cu smantana.

Alte retete:

Cozonac moldovenesc

Placinta de dovleac

Cornulete cu rahat

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii