Scovergi uriase

Scovergile se prepara din faina, drojdie, oua, ulei si sare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie
  • 1 ou
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Se framanta faina cu sarea si un amestec format din drojdia dizolvata cu apa. Se adauga oul si se framanta aluatul bine. Se imparte apoi in 6 parti. Se pune ulei la incins intr-o tava siu se prajesc pe rand scovergile intinse in prealabil.


Se servesc pudrate cu zahar vanilat sau dulceata.
Alte retete de dulciuri:
Chec pufos
Tiramisu
Papanasi

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta cu nr. 400: Prajitura pentru Iorgo si Efi

Am pregătit această prăjitură în aşteptarea nepoţeilor mei, Iorgo şi Efi, aşa că ce nume era mai potrivit...

Reteta cu nr. 400: Prajitura pentru Iorgo si Efi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca