Gomboti cu caise de post

Gombotii sunt in general un desert foarte apreciat atat de cei mari cat si de cei mici. Poti prepara si gomboti de post, cu caise din compot in lipsa celor proaspete.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 100 g faina
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de zahar
  • zahar vanilat
  • pesmet
  • zahar
  • ulei
  • un praf de sare
  • jumatati de caise din compot

Mod de preparare

Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja.

Dupa ce sunt fierti ii curatam de coaja, ii pasam cu furculita, adaugam un varf de sare, zaharul, uleiul, faina, zaharul vanilat si omogenizam compozitia. Lasam compozitia se se raceasca.

Cu mana unsa cu ulei formam bilute din compozitia de cartofi, pe care le turtim, iar in mijlocul asezam ori o caisa intreaga ori jumatati de caise (depinde cat sunt de mari) scurse de zeama si zvantate.

Intre timp punem la foc mare la inceput o oala cu apa, cand a inceput sa fiarba, dam focul incet si punem galustele in ea, dupa ce se ridica la suprafata le mai lasam sa fiarba 3 minute.

Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei, il lasam sa se incinga, apoi vom pune pesmetul si-l calim usor, stingem focul si adaugam zahar dupa gust daca mai e necesar si amestecam usor.


Dupa ce gombotii cu caise de post sunt fierti ii tavalim prin pesmetul rumenit.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!