Inelus-invartecus

1. Freaca untul spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. 2. Presara faina proaspat cernuta si amestecata cu un praf de sare. 3. Adauga ouale unul

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 100 g unt
  • 50 ml ulei
  • 100 g zahar
  • 1 pliculet cu zahar vanilat
  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • sare

Mod de preparare

1. Freaca untul spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.

2. Presara faina proaspat cernuta si amestecata cu un praf de sare.

3. Adauga ouale unul cate unul si amesteca energic. Toarna apoi uleiul si framanta pana se incorpereaza complet. Aluatul astfel obtinut lasa-l sa se odihneasca 30 de minute.

4. Intinde din aluat foi potrivit de groase. Taie din el fasii de 2 cm grosime si 10-15 cm lungime.

5. Rasuceste fasiile si uneste-le la capete. Asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Unge covrigeii cu galbenus si coace la cuptor 20-30 de minute.
Se servesc dupa ce s-au racit complet.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...