Inelus-invartecus

1. Freaca untul spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. 2. Presara faina proaspat cernuta si amestecata cu un praf de sare. 3. Adauga ouale unul

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 100 g unt
  • 50 ml ulei
  • 100 g zahar
  • 1 pliculet cu zahar vanilat
  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • sare

Mod de preparare

1. Freaca untul spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.

2. Presara faina proaspat cernuta si amestecata cu un praf de sare.

3. Adauga ouale unul cate unul si amesteca energic. Toarna apoi uleiul si framanta pana se incorpereaza complet. Aluatul astfel obtinut lasa-l sa se odihneasca 30 de minute.

4. Intinde din aluat foi potrivit de groase. Taie din el fasii de 2 cm grosime si 10-15 cm lungime.

5. Rasuceste fasiile si uneste-le la capete. Asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Unge covrigeii cu galbenus si coace la cuptor 20-30 de minute.
Se servesc dupa ce s-au racit complet.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!