Inelus-invartecus

1. Freaca untul spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. 2. Presara faina proaspat cernuta si amestecata cu un praf de sare. 3. Adauga ouale unul

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 100 g unt
  • 50 ml ulei
  • 100 g zahar
  • 1 pliculet cu zahar vanilat
  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • sare

Mod de preparare

1. Freaca untul spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.

2. Presara faina proaspat cernuta si amestecata cu un praf de sare.

3. Adauga ouale unul cate unul si amesteca energic. Toarna apoi uleiul si framanta pana se incorpereaza complet. Aluatul astfel obtinut lasa-l sa se odihneasca 30 de minute.

4. Intinde din aluat foi potrivit de groase. Taie din el fasii de 2 cm grosime si 10-15 cm lungime.

5. Rasuceste fasiile si uneste-le la capete. Asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Unge covrigeii cu galbenus si coace la cuptor 20-30 de minute.
Se servesc dupa ce s-au racit complet.

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Bradut de Craciun

sursa Bucataresele Vesele :)

Bradut de Craciun
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise