Orez in lapte de cocos, cu mango

Reteta de orez in lapte de cocos este varianta modernizata a clasicului orez cu lapte. Este o reteta potrivita pentru zilele de post, cand ne e pofta de ceva dulce, dar si pentru copii.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cutie lapte de cocos
  • 75g zahar
  • 1vf de sare
  • 1 mango
  • 200g orez

Mod de preparare

Acesta reteta de orez in lapte de cocos inlocuieste cu succesul orezul cu lapte, fiind o reteta potrivita pentru zilele de post. Se prepara foarte usor si este un desert ideal si pentru copii.

Fierbeti orezul dupa instructiunile de pe pachet.

Puneti laptele de cocos din conserva pe foc impreuna cu zaharul si varful de sare, si fierbeti pana da in clocot. Pastrati o treime de cana separat.

Stoarceti orezul fiert de apa, turnati deasupra laptele de cocos cald si lasati acoperit pana cand orezul absoarbe tot lichidul.

Portionati pe farfurii, taiati felii de mango deasupra si stropiti cu sosul de lapte de cocos pastrat.


Se serveste cald, stropit cu lapte de cocos

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de paste cu carnati, telemea si sos pesto

Salatele sunt cele mai rapide soluții atunci când nu ai timp de stat în bucătărie! Plus de asta, în...

Salata de paste cu carnati, telemea si sos pesto
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii