Orez in lapte de cocos, cu mango

Reteta de orez in lapte de cocos este varianta modernizata a clasicului orez cu lapte. Este o reteta potrivita pentru zilele de post, cand ne e pofta de ceva dulce, dar si pentru copii.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cutie lapte de cocos
  • 75g zahar
  • 1vf de sare
  • 1 mango
  • 200g orez

Mod de preparare

Acesta reteta de orez in lapte de cocos inlocuieste cu succesul orezul cu lapte, fiind o reteta potrivita pentru zilele de post. Se prepara foarte usor si este un desert ideal si pentru copii.

Fierbeti orezul dupa instructiunile de pe pachet.

Puneti laptele de cocos din conserva pe foc impreuna cu zaharul si varful de sare, si fierbeti pana da in clocot. Pastrati o treime de cana separat.

Stoarceti orezul fiert de apa, turnati deasupra laptele de cocos cald si lasati acoperit pana cand orezul absoarbe tot lichidul.

Portionati pe farfurii, taiati felii de mango deasupra si stropiti cu sosul de lapte de cocos pastrat.


Se serveste cald, stropit cu lapte de cocos

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...