Fructe glasate

Zaharul impreuna cu apa se pun la fiert, apoi dupa ce s-a legat compozitia se adauga fructele taiate in sferturi. Se lasa sa fiarba in sirop pana cap

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg fructe
  • 500 gr zahar
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Zaharul impreuna cu apa se pun la fiert, apoi dupa ce s-a legat compozitia se adauga fructele taiate in sferturi. Se lasa sa fiarba in sirop pana capata aspect sticlos. Se ia apoi vasul de pe foc, fructele se scot usor, se pun pe un platou si se lasa la racit.


Se folosesc ca garnitura la budinci de orez sau decor pentru torturi.

Alte retete de dulciuri:

Gogosi pufoase Chec pufos Tort diplomat

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos