Tort masina

Tortul masina este perfect pentru orice ocazie speciala. Pentru a prepara acest tort aveti nevoie de pasta de zahar alba, colorant negru, foi de tort si crema de tort dupa gust.

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
ridicata
Tort masina

Ingrediente

  • Pasta de zahar alba 700 gr
  • Colorant alimentar gel negru
  • 6 foi de tort dreptunghiular
  • 2 portii crema de tort dupa preferinta

Mod de preparare

Tortul masina este perfect pentru orice ocazie speciala. Pentru a prepara acest tort, dupa asamblarea blaturilor foi, crema, foi, crema, se da forma dorita, in cazul nostru masina, se unge tortul in ultim stat cu crema sau un strat subtire de unt. Separat se intinde pasta de zahar ca o foaie de aluat si cu ajutorul sucitorului se transfera foaia de pasta de zahar peste tort, se niveleaza avandu-se grija sa nu se faca cute apoi se indeparteaza surplusul cu un cutit sau orice va ajuta sa decupati sau sa taiati drept. Dupa aceasta operatiune se incepe colorarea tortului cu ajutorul unei pensule. Colorantul gel se dilueaza cu putin alcool. Dupa pensulare se intinde pasta de zahar ramasa si se decupeaza parbrizul, geamurile laterale, luneta si se lipesc direct pe tort in pozitiile corecte.Se poate personaliza in locul placutelor de inmatriculare scriindu-se cu o pensula subtire ce doreste fiecare.


Tortul masina se serveste a doua zi rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori