Albinute

Se freaca untul cu zaharul si mierea pana devine cremos, adaugam ouale, vanilia, si amestecam bine. Adaugam faina amestecata cu faina de porumb, prafu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g margarina
  • unt
  • 100 g zahar
  • 50 g miere
  • 1 ou
  • vanilie
  • 2 cani faina
  • 80 g faina de porumb
  • 1 lingurita praf de copt
  • jumatate lingurita de sare
  • jeleuri fructe

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul si mierea pana devine cremos, adaugam ouale, vanilia, si amestecam bine.

Adaugam faina amestecata cu faina de porumb, praful de copt si sare. Amestecam bine la viteza mica.

Acoperim (folie) si lasam la frigider cateva ore, sau peste noapte.

Impartim aluatul in 24 bucati, dam fiecareia forma de minge alungita/oval. Asezam in tava neunsa, la distanta de 5 cm una de cealalta. Coacem 10-12 minute, la 190 gradeC, pana se auresc usor. Racoriti 2 minute in tava, apoi scoateti pe gratar si lasati sa se raceasca complet.

Se decoreaza cu jeleuri.Reteta Albinute a fost propusa de PaulaM

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...