Se freaca untul cu zaharul si mierea pana devine cremos, adaugam ouale, vanilia, si amestecam bine. Adaugam faina amestecata cu faina de porumb, prafu
Se freaca untul cu zaharul si mierea pana devine cremos, adaugam ouale, vanilia, si amestecam bine.
Adaugam faina amestecata cu faina de porumb, praful de copt si sare. Amestecam bine la viteza mica.
Acoperim (folie) si lasam la frigider cateva ore, sau peste noapte.
Impartim aluatul in 24 bucati, dam fiecareia forma de minge alungita/oval. Asezam in tava neunsa, la distanta de 5 cm una de cealalta. Coacem 10-12 minute, la 190 gradeC, pana se auresc usor. Racoriti 2 minute in tava, apoi scoateti pe gratar si lasati sa se raceasca complet.
Se decoreaza cu jeleuri.Reteta Albinute a fost propusa de PaulaM
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Un gust tare aromat,imi plac portocalele in prajituri,sunt racoritoare :)
Tort de portocale si vaniliePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura