Baigli cu nuca

Din apa si zahar, coaja de lamaie si cuisoare se face un sirop. Cand e gata se adauga unt cat o nuca si scoate afara cuisoarele. Nuca se amesteca cu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina alba
  • 250 g margarina
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 dl lapte
  • 3 linguri de zahar
  • 20 g drojdie
  • Pentru umplutura:
  • 700 g nuca macinata
  • 360 g zahar
  • 3
  • 3 dl apa
  • coaja de lamaie razuita
  • cuisoare
  • stafide
  • 20 g unt
  • 2 linguri de gem de piersici

Mod de preparare

Din apa si zahar, coaja de lamaie si cuisoare se face un sirop.

Cand e gata se adauga unt cat o nuca si scoate afara cuisoarele.

Nuca se amesteca cu stafidele, se toarna siropul fierbinte, apoi se prelucreaza bine. Punem si gemul de piersici si lasam sa se raceasca.

Se dospeste drojdia cu lapte si 3 linguri de zahar. Faina cernuta se prelucreaza cu bucatele de margarina si cu ouale battue spuma, cu un varf de cutit de sare si cu laptele cu drojdie. Aluatul se imparte in 4 parti egale, fara a fi pus sa se odihneasca, apoi se intind 4 foi aprox. de marimea unei coli de hartie A4.

Umplutura racita se unge uniform pe foi, apoi se ruleaza, indoind putin aluatul in partile mai scurte.

Se pun rudele de beigli in tava, nu prea strans pentru ca se vor mari, se ung cu un strat subtire de ou batut, apoi se tine timp de o ora la loc racoros.

Inainte de a fi puse la cuptor, se vor intepa rudele in mai multe locuri, pentru ca gazelle rezultate sa nu le crape. Se incalzeste cuptorul la 200 grade si se coace la aceasta temperatura timp de 35-40 de minute.
Alte retete recomandate

Prajitura cu capsuni

Placinta cu mere

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salată de paste cu somon afumat

O salată uşoară şi frumos colorată e întotdeauna cea mai potrivită soluţie atunci când eşti în pană de idei...

Salată de paste cu somon afumat
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca