Banuti cu crema

Banuti cu ciocolata este o reteta pentru copii ideala. Folositi urmatoarele ingrediente pentru a o prepara: oua, zahar, faina, lapte, unt, cacao, esenta de vanilie, esenta de rom.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 400 g zahar
  • 1kg faina
  • o cana cu lapte
  • 200 g unt
  • 3 linguri de cacao
  • esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • ½ pliculet cu amoniac
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • o lingura amidon
  • 2 cesti cu lapte
  • esenta de rom
  • 50 g alune zdrobite

Mod de preparare

Banutii cu crema sunt fursecuri cu crema de rom care vor face senzatie la orice petrecere.

Pregatim aluatul pentru fursecuri:

Amoniacul se dizolva in laptele cald. Se freaca ouale cu untul, zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom si cacaua si se toarna compozitia peste faina. Se framanta un aluat care se pune la frigider pentru o ora.

Dupa cele 60 de minute se intinde o foaie groasa si se taie cu un pahar biscuiti. Se pun in tava si se tin la cuptor pana se rumenesc.

Pentru a realiza crema, se amesteca galbenusurile cu zaharul, amidonul si esenta de rom si se tine cratita pe baie de aburi. Se amesteca pana cand se ingroasa.

Dupa ce crema pentru fursecuri s-a racit, se ung biscuitii cu ea, lipindu-se 2 cate 2. Se pune crema si pe marginile biscuitilor si se tavalesc prin alune.


Pot fi serviti ca si gustare.

Alte dulciuri recomandate recomandate:

Pandispan simplu

Pasca cu smantana

Placinta cu mere

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii