Bastonase

Bastonasele sunt delicioase si se fac din oua, miere, zahar, faina, amoniac si bicarbonat.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ou
  • 2 linguri de miere
  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • bicarbonat
  • amoniac
  • 100 g nuca de cocos
  • Glazura:
  • 250 ml apa
  • 200 g zahar
  • 100 g cacao si
  • 50 g unt.

Mod de preparare

Pentru bastonase se framanta un aluat din care se coc doua foi. Dupa ce s-au racit, se umplu cu gem de caise si se lasa de azi pe maine. Apoi se taie bastonase, care se glazureaza cu cacao si se dau prin nuca de cocos. Glazura se face din 250 ml apa, care se fierbe cu 200 g zahar, 100 g cacao si 50 g unt.


Dupa ce s-a racit, glazuram bastonasele, le dam prin 100 g nuca de cocos si le servim.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv tarta cu cartofi in aluat, bacon si mozzarella

Am vazut aceasta tarta la Corina (multumesc mult pentru reteta :*) acum foarte mult timp si am zis ca intr-o...

Aperitiv tarta cu cartofi in aluat, bacon si mozzarella
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca