Biscuiti

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul si cu zaharul vanilat. Se adauga apoi untul topit, albusurile batute spuma tare si faina cat cuprinde, am

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 10 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 jumatate pahar unt topit
  • 1 varf de cutit bicarbonat
  • nuca
  • faina cat cuprinde

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul si cu zaharul vanilat. Se adauga apoi untul topit, albusurile batute spuma tare si faina cat cuprinde, amesteca in prealabil cu putin bicarbonat. Se framanta toate ingredientele pana cand se formeaza o coca. Aceasta se lasa sa se odihneasca cateva minute, dupa care se intinde intr-o foaie, in care se fac forme cu ajutorul unui paharel. Formele se ung cu ou, se presara cu zahar tos si nuca maruntita si se pun intr-o tava, iar apoi in cuptor, la foc mic.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete:

Tiramisu

Lapte de pasare

Ciocolata de casa

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!