Biscuiti cu fructe uscate si suc de clementine

O reteta de biscuiti mai interesanta deoarece se coc ca si un cozonac, dupa care se lasa sa se raceasca putin, se taie cu un cutit si se mai coc inca o data. Sunt gustosi si arata bine. Sunt perfecti pentru a fi daruiti colindatorilor in perioada sarbatorilor. Cred ca si lui Mos Craciun i-au placut.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -100 gr unt nesarat
  • -400 gr faina
  • -50 gr cacao pudra
  • -1 lingurita praf de copt
  • -1 lingurita sare
  • -250 gr zahar
  • -2 oua
  • -150 gr nuca +migdale taiate grosier
  • -100 gr Stafide
  • -sucul de la 3 clementine

Mod de preparare

Pornim cuptorul la 180 grade C si il lasam sa se incalzeasca bine. Untul il batem impreuna cu zaharul si sarea pana cand se face ca si o crema si nu se mai simte zaharul. Se adauga ouale unul cate unul . Pe rand punem in compozitie sucul de clementine (aprox 70ml ) faina, cacao, praful de copt si omogenizam . Trebuie sa avem un aluat moale dar pe care s ail putem modela . La final adaugam nucile si migdalele ( eu le-am prajit putin inainte) taiate grosier si stafidele . Incoropram . Pe o tava de copt punem hartie de copt cerata si formam din aluatul obtinut un sul cu diametru de 8 cm , aproximativ . Punem tava in cuptorul incins si coacem la 180 garde pentru aproximativ 25 minute . Dupa scurgerea timpului scaotem tava din cuptor si lasam la racit pentru 10 minute. Cu un cutit zimtat care taie bine taiem biscuitii in fasii cam de 1 cm grosime si ii asezam din nou pe tava . Ii dam din nou la cuptorul incins la 180 grade pentru inca 5-10 minute. Biscuitii vor fi crocanti la exterior si usor umezi in interior.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi

Zilele trecute socrii mei au tăiat porcul și am primit un rasol. De obicei îl achiziționam din comerț, afumat și...

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca