O reteta de biscuiti mai interesanta deoarece se coc ca si un cozonac, dupa care se lasa sa se raceasca putin, se taie cu un cutit si se mai coc inca o data. Sunt gustosi si arata bine. Sunt perfecti pentru a fi daruiti colindatorilor in perioada sarbatorilor. Cred ca si lui Mos Craciun i-au placut.
Pornim cuptorul la 180 grade C si il lasam sa se incalzeasca bine. Untul il batem impreuna cu zaharul si sarea pana cand se face ca si o crema si nu se mai simte zaharul. Se adauga ouale unul cate unul . Pe rand punem in compozitie sucul de clementine (aprox 70ml ) faina, cacao, praful de copt si omogenizam . Trebuie sa avem un aluat moale dar pe care s ail putem modela . La final adaugam nucile si migdalele ( eu le-am prajit putin inainte) taiate grosier si stafidele . Incoropram . Pe o tava de copt punem hartie de copt cerata si formam din aluatul obtinut un sul cu diametru de 8 cm , aproximativ . Punem tava in cuptorul incins si coacem la 180 garde pentru aproximativ 25 minute . Dupa scurgerea timpului scaotem tava din cuptor si lasam la racit pentru 10 minute. Cu un cutit zimtat care taie bine taiem biscuitii in fasii cam de 1 cm grosime si ii asezam din nou pe tava . Ii dam din nou la cuptorul incins la 180 grade pentru inca 5-10 minute. Biscuitii vor fi crocanti la exterior si usor umezi in interior.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.