Biscuiti cu lapte

Se amesteca untul topit cu laptele caldut si se adauga zaharul. Apoi se adauga incet faina, in timp ce robotul merge evi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr de faina
  • 100 gr de amidon
  • 225 gr de zahar tos
  • 125 gr de unt
  • 175 gr de lapte
  • 3 gr de sare
  • 8 gr de praf de copt
  • coaja rasa de la o lamiie

Mod de preparare

Se amesteca untul topit cu laptele caldut si se adauga zaharul.

Apoi se adauga incet faina, in timp ce robotul merge evident.

Se obtine aluatul care nu trebuie ametit prea mult pentru ca e destul de lipicios.

Se pune la frigider 3-4 ore sau o noapte intreaga.

Se intinde aluatul, foaie de 3-4 mm si se taie formele.

Se coc 10 minute la 200 grade, cu asta jonglati voi in functie de cuptor, imediat par moi, dar apoi se intaresc deci nu trebuie lasati sa se coloreze.

Daca vreti ii colorati de exemplu cu verde, colorant alimentar sau sirop de menta si faceti braduti.


Pofta buna!

Reteta Biscuiti cu lapte a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro

Alte retete de biscuiti gasiti aici:

Biscuiti cu gropite delicioase ,

Biscuiti bicolori ,

Betisoare cu alune

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata hawaiana

Am vazut-o pe un site cu reţete de vară şi am încercat-o din curiozitate! Verdict final: deosebit de bună!!!

Salata hawaiana
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca