Biscuiti cu lapte

Se amesteca untul topit cu laptele caldut si se adauga zaharul. Apoi se adauga incet faina, in timp ce robotul merge evi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr de faina
  • 100 gr de amidon
  • 225 gr de zahar tos
  • 125 gr de unt
  • 175 gr de lapte
  • 3 gr de sare
  • 8 gr de praf de copt
  • coaja rasa de la o lamiie

Mod de preparare

Se amesteca untul topit cu laptele caldut si se adauga zaharul.

Apoi se adauga incet faina, in timp ce robotul merge evident.

Se obtine aluatul care nu trebuie ametit prea mult pentru ca e destul de lipicios.

Se pune la frigider 3-4 ore sau o noapte intreaga.

Se intinde aluatul, foaie de 3-4 mm si se taie formele.

Se coc 10 minute la 200 grade, cu asta jonglati voi in functie de cuptor, imediat par moi, dar apoi se intaresc deci nu trebuie lasati sa se coloreze.

Daca vreti ii colorati de exemplu cu verde, colorant alimentar sau sirop de menta si faceti braduti.


Pofta buna!

Reteta Biscuiti cu lapte a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro

Alte retete de biscuiti gasiti aici:

Biscuiti cu gropite delicioase ,

Biscuiti bicolori ,

Betisoare cu alune

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...